Posts

Showing posts from May, 2012

"Jaga Tepi Kain Saya, please!"

Image
Assalamualaikum dan.. hallo(Jozan) haha.. apa khabar iman dan .. fizikal..? sihat, sakit, lemah? oh tidak!! you should know what to do when your imaan is sick and weak! go.. go see your 'special doctor'..  I'm sure you know who I mean.. :)
"Kau ni tak sedar diri eh? Jangan jaga tepi kain orang lah! Kain sendiri pun koyak.." ooppppss!! terlebih sudaaa.. Kita selalu dengar orang guna ayat camtu kan.. hmm.. as for me.. I realized something new.. and actually I have know this a few months agoo.. huhu.. sepatutnya.. ayat tu tukar kan lah menjadi.. "tolong jaga tepi kain saya!" huh..? kenapa pula..? ke kain awak koyak juga..? haha!
eh.. bukan itu persoalannya.. sebenarnya the main point is.. sifat orang yang jaga tepi kain orang lain tu.. sepatutnya kalau tengok dari sudut positif.. orang tu sangat lah caring kan.. orang tu mengambil berat tentang orang lain.. baik pulak tu sudi nak jaga kain orang.. kan..? tak gitu..
berbanding dengan orang yang tak s…

There's meet, there's Apart !

Image
Assalamualaikum dan seperti biasa, annyonghusayeo! trying to cheer self up of course! see the title above..? guess what..? Hmm.. if we meet, one day will be apart.. betul kan..? Okay, part ini saya kurang (Y) suka*.. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan kan.. dan yang pasti berpisah atas kematian.. tapi saya tulis blog ini bukanlah ada yang mati.. tetapi hanya berpisah.. there's so many of them leave.. leave with notice and leave without notice..
okay lah bagi yang leave with notice..
tapi yang pergi tanpa beritahu..??

Kalau sebelum ini.. ramai sahaja orang yang saya akrab dengannya,
meninggalkan saya... pindah la maksudnya.. dan saya juga sering ..
fever!!!
tetapi sekarang ni jarang dah..
dan.. sejak kebelakangan ni juga.. banyak perpisahan berlaku..
ohh.. skemanya ayat! BM..

okay.. ada something saya nak cakap.. hmm..
senior saya pernah cakap..
kalau kita berpisah dalam ukkhuwah, tak ke mana. eh!
aa.. betul lah tu..
percayalah, mana tahu suatu hari nanti ada pogram…