Posts

Showing posts from September, 2012

Mata berkaca T_T

Image
Assalamualaikum warahmatullah.. dan salam ukhhuwah .. apa khabar iman ? inshaAllah sihat selalu.. ya.. memang kadang-kadang iman kita tak sihat.. sakit. lemah, lesu dan tak berdaya.. tapi apa ubatnya..? yup, exactly! first and foremost.. mesti la back to Allah.. anythings happen either sad or happy, just back to Him.. remember Allah is the first we should do.. without Him, we still lie on the bed.. just thinking..thinking and thinking until we get seteresss.. hmm.. ya. memang dalam hidup ni, ada ja ujian, ada ja rintanga, ada ja dugaan datang menerpa.. opps, bukan nak feel feel.. memang hakikatnya begitu .. ya, bohonglah kalau kita tak pernah disapa ujian dan dugaan yang sangat 'peramah' itu kan.. so, what's our action..? yaaa.. kadang-kadang kita jadi lemah.. kita jadi stress.. kita jadi tak tentu hala. kita serabut lah! tapii.. siapa yang berhak beri kita kekuatan.? kalau bukan Dia yang memudahkan urusan kita siapa lagi.? memang.. kita kena reflect balik apa yang ki…

" Girls, our life is not depends on STUPID guy!"

Image
Assalamualaikum.. assif baru update hari ini.. ini nak update pun sebab ada tajuk yang err.. boleh la.. okay, korang mesti tahu kan tajuk di atas tu berkaitan dengan apa.. of course la about COUPLE yang korang rasa mesti ada pada setiap orang.. hmm.. ya meh?? I think no and not just no but SHOULD NOT. sorry- "Girls, our life is not bergantung kepada lelaki BODOH!" petikan kata-kata tanpa tapis dari PK HEM sekolah :) i like this quotes teacher! mesti orang yang ber couple sekarang ni mencebik mulut nya yang tak cute.. opps! yah.. betul lah kan..? kalau korang betul perempuan, korang tak kan senang-senang tercair dengan janji karat lelaki dan juga pandangan mata yang membawa kepada N....A. :) haha.. guess it yourself!!! copy from ukhti blog :) for me lah kan.. okay, saya nak bagi amaran keras.. saya menaip, saya menulis, saya bercakap daripada pengalaman.. sama ada pengalaman itu saya lakukan ataupun melalui media massa ataupun yang paling senang live depan mata.. huh…