Posts

Showing posts from February, 2013

Tarbiyah Jalan Raya!

Assalamualaikum :) haa, baca post title, amacam?  dapat agak tak apa yang saya nak share?
haha.. okay.. kalau dekat jalan raya.. mesti berkaitan dengan kesesakan kan? dan kerenah driver-driver yang "osem" kan?
ya, betul lah tu.. di jalan raya lah selalunya orang menyumpah seranah sana sini.. macam-macam boleh terkeluar dari mulut tu terutamanya bagi orang yang panas baran.. dan kadang-kadang saya rasa nak tutup mata dan telinga  bila berada dalam kereta.. apalah nak disumpah kan sangat??? mulut tak dok insurans eh?? cubalah think positif sikit.. sabar...  tak semua lah driver ut "osem" .. mana tauk kot-kot, driver tu nak terkucir ke.. emergency lupa nak buka both signals ke.. ataupun dia baru mula belajar guna kereta? and mungkin dia lupa dan tak sedar x bagi signals!
okay, please.. jangan suka tambah dosa  dengan perkara remeh.. cuma bila driver tu timbulkan insiden hampir-hampir kemalangan , okay, let it go.. Hon je lah.. cukup..  kalau tak pun.. just say Alhamd…

Busy lah sangatttttt! -_-

Assalamualaikum and salam ukkhuwah fillah :) hmm, its been so long not updating my blog post.. sangat sibuk bila sangat aktif.. dengan kuliah setiap isnin hingga ahad serta tutorials  isnin,selasa dan khamis.. dan akn dtg KK pula rabu, jumaat dan sabtu.. lagi-lagi aktiviti MPPu dan Ribat sekolah. apatah lagi program-program luar serta bulatan gembira sana sini .. assignment on the way.. and Fuhhh.. perghhh.. itu baru sikit weii.. 
dapat lawan Rasulullah punya busy?? eh tak leh.. okay.. itu cuma busy sikit.. kadang-kadang memang terasa sangat tak ada masa.. hakikatnya sempat lagi surfing, tido sekejap, tengok tv.. itu ke namanya busy...??  ishh, pembaziran masa.. okay, I admit it was me..  tapi letih memang terasa.. bila tidur xcukup.. dan fed up bila xpandai solve soalan ckg bagi.. stpm oh stpm..  lagi-lagi tggu result stpm sem 1 , bak kata org nak berjanggut aku tunggu.. tapi tak apa lah, ada hikmahnya.. bila betul-betul nak diumumkan baru kaw tawwuu.. ! 
okay.. kita jangan lah alph…