Posts

Showing posts from September, 2016

Move on, please?

Image
Assalamualaikum

Emm, rasanya kali ni nak post entry tentang apa eh?
entah. mungkin random. apa yang tangan nak taip. itulah dia.

Baru-baru ni dah khatam baca buku "Heartshot buatmu ikhwah"
Buku tu sangat best sebab das tembakan dia tu tak pandai habis tau tak? -.-'
Memang bagus dibaca untuk jiwa-jiwa yang tengan kering,
iman yang up & down , tak stabil, untuk dai'e yang hampir jatuh gaung (futur)
Allahu, memang lumrah ada part dalam hidup akan ada masa-masa
macam ni, tak kan selalunya kita di atas, takkan selalunya dan setiap masa
iman kita berada di graf yang paling atas, kan?

Banyak juga lah benda yang baru tahu, pengajaran dan pengalaman baru
yang dilalui bila dah hadam buku tu. Kena heartshot tu memang pedih tau,
memang sangat sakit bila ada part yang buat kita rasa sangat deep. Mak ai
susah nak move on kalau baca sorang!

Kadang-kadang kita rasa nak futur sebab kita tak keluar dari "comfort-zone" kita.
Sebab kita malas nak berkorban, tak ada usaha …