Posts

Showing posts from October, 2016

Kau ni dah kenapa?

Image
assalamualaikum. entry kali ni? sama je dari sebelum ni.  Susah nak move on?

Takpelah kau antara yg Allah pilih tau tak utk galas amanah ni.. Kau rasa kalau org lain ada ke yg nak? Kau tengok je lah yg lain. Dari situ nampak kau tu istimewa sbenarnya, kau yg terpilih dan kau lah yg terbaik. They count on you , thats mean you're the one among them. Allah tak tetapkan benda ni saja-saja. Mesti ada hikmah kan. Tak pa lah kau susah sikit je skrg ni. Blm tahap hidup susah lagi tu, come on. Kau msh ada banyak balance dlm bank tu, kau msh blh makan sedap, kau msh blh cari wifi, kau msh blh jalan keluar, masih boleh buat rutin harian. Sabar sikit lagi la.
 Org lain mana ada pengalaman mcm ni. Untung lah kau ada pengalaman susah mcm ni. Org mmg sng je bg kata smgt, bg kau tak rasa sedih n putus asa semua, dan kau tahu kau xnak kata2 tp kau just nak perhatian dorang kan. Ye lah kau blh je kata korang ckp sng lah korang tak rasa. weh appreciate lah sikit dorang punya effort taknak kau sedeh…