Posts

Showing posts from February, 2017

Akhawat Hebat, Penyebar Manfaat :)

Assalamualaikum to my beloved readers.
Haa entry kali ni just nak share apa yang saya dapat kat Program Sabtu lepas.
Tu kat atas tu la tajuk program tu. Interesting tak? ^_^
Talk ni was delivered by Kak Salwa, one of superb akhawat that I know :)

Before start mukadimmah kan,
she asked us, apa expectation untuk talk kali ni?
Aaa, gelabah lah tu nak fikir, tapi sepatutnya tu dah ada dalam otak kita
sebelum melangkah keluar rumah nak gi tempat program kan.
So, I just said that I want to improve myself in DnT (baca: dakwah dan tarbiah)
Dan major expectation adalah nak tambah ilmu, nak tau tips dan nak tahu sesuatu
yang baru. That's it !

Kak Salwa tanya satu phrasa tentang diri seseorang.
Dah boleh agak dah siapa, tapi tak confident aduh! haha.
cara Imam Hasan al banna memperkenalkan diri dia, superb wehh.
Nak tau? google lah , hihi biar ada usaha sikit kan. ~kekeke~

And then, dia tunjuk beberapa nama tokoh wanita islam yang memang
qowiy di zaman nabi dan di zaman sekarang.
antaranya …