Posts

Showing posts from April, 2018

Almost 2 weeks. What a holiday?

Assalamualaikum.
Saja nak share pengalaman demam & sakit2 effect dari demam tu.
Mula kena sakit kepala 3, 4 hari. Hari pertama ja yang sakit betul2 tapi lepas
Makan panadol okay. Suddenly fever jumaat malam. Memang panas lah satu badan.
Tak ingat pulak makan panadol ke tak. So the day after that start my nightmares.
Deria rasa kat lidah dah hilang and I lost appetite, automatically juga lost rasa nak
Minum air kosong, apatah lagi ubat sebab dah start mual. Badan tak panas.
Tiba2 malam kedua tidur menggigil and I was like why, aku tak demam panas macam
Semalam pun, tak la sejuk sesangat. So I decided to move to my bro's room and sleep
There with a fan not facing me. For about 2-3 hours jugak baru menggigil tu stop sendiri.
Aku dah rasa macam why dah nak ajal ke? Gila kan. Imagine juga kalau dihantar ke hospital
Malam2 camtu. Aku tak bagitau sesapa, esok tu baru aku bagitau kakak aku, aku menggigil tidur
Sebelah. Tu hari ahad aku masih panas sejuk, ikut jugak kakak and mak jala…

Tribute to Ohana Henshin 2.0 !

Image
Assalamualaikum gais.
Well, alhamdulillah tsumma alhamdulillah, Ohana Henshin 2.0 dah berjaya terlaksana .
sujud syukur jap. really, terharu sebab salah satu impian sebelum wisuda. mungkin kali terakhir
ni aku yang lead. next time, kena pilih orang yang betul-betul berpotensi, jangan salah pilih lagi!

Alhamdulillah syukur dan gembira sangat berjaya buat dan kali ini lebih gempak dan kennot move on lagi, and paling best bila terserlah peserta punya enjoy joining this kind of program. Alhamdulillah
dah dapat bantu mereka rasa program mukhayyam yang selalunya mereka belum berpeluang untuk
join atas sebab-sebab tertentu. Alhamdulillah beruntunglah peserta yang dah buat keputusan terbaek
untuk jadi pilihan Allah dan grab this golden opputurnity. You gais are awesome! Jazakumullahu khairan katsiira.

Nak dijadikan cerita, melalui apa yang aku dah banyak lalui aktivit-aktiviti dan program bersama
akhawat di Surabaya dan Malang ni, so I have the idea to recruit volunteers. sebab selalunya yan…