Posts

Showing posts from January, 2019

Akhawat

bismillah.
Assalamualaikum, berhabuk dah blog lama tak update. Hehe

So today what will I share? Or what will I tell you guys?
Alhamdulillah hari ini Allah masih bagi nikmat untuk hidup di dunia.
Allah masih bagi nikmat hati dan iman yang masih teguh dengan
Islam, iaitu percaya kepada Allah dan seluruhnya.
Nikmat Iman dan Islam, word kelisye kan? word taujih usrah kekeke.

Jadi nak straight to the point, aku rindu biah dakwah dan tarbiyah (baca: DnT)
zaman kegemilangan aku enjoy sangat buat kerja dakwah dan lalui proses
tarbiyah tanpa banyak masalah dan stress. ya aku tau ujian dan dugaan tu
sunatullah dalam DnT. Tak ada nya hidup kita ni akan happy all the time kan. Ikr.
seperti dalam Surah Al-Ankabut :2

"Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan
hanya berkata: Kami beriman, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?"

Aku rindu.
Dulu aku tak tahu pun siapa aturkan usrah, kenapa aku ditukar-tukarkan usrah,
tukar naqibah juga. aku memang tertanya t…