Now I believe in "Sabar itu indah"

Assalamualaikum!!!
peace be upon to u muslim and muslimah..
see the title above..
yes! I now believe the osem quote
"Sabar Itu Indah!"

betul...
sebab perkara tu dah jadi kat saya..
baru-baru ni jugak la..

saya just nak share and nak buktikan
yang sabar tu jugak menjanjikan yang lebih indah!
subhanallah.. Allah Maha Mengetahui isi hati kita.. :)

caritanya begini...
alsikah.. eh.. ada pulak.. alkisah!

Semalam Up Firuz cakap yang ada forum last dia malam nanti..
so, dah terdetik kat hati nak jugak pergi..
sebab  dua malam dah majlis yg berlangsung
kat Masjid Hidayah and Masjid Assyakirin saya xdapat pergi..
so, saya fikir ni macam last chance, tambah2 lagi up Firuz and Aqidah
dah nak balik esok harinya..

aaa... rasa macam down je bila
nak pergi tapi xda transport..
forum tu diadakan jauh dari tempat tinggal saya..
so, nak kena usaha lah cari siapa dapat hantar..

tanya akak sorang ni dia , memang bz lah..
sebab dia escort Up Firuz and Aqidah..
then, hehe.. akak sorang lagi tak pergi..
so, I just wait for my brother got back from outing with her friends..
hmm.. punya lama saya tunggu..

itu satu hal..
lagi satu hal, saya belum prepare lagi untuk pengisian
untuk pogram yg akan saya adakan esok harinya..
saya macam menggelabah lah sikit kan..
nervous org cakap.. haha..
apa lah yang nak dinervouskan..
Allah kan ada.. :)

lepas tu, fikir lagi satu benda!
alamak.. serabut pulak jadi..
pamplet untuk pogram tu belum fotostat lagi..
dah hari ahad, kedai mana lagi masih bukak??
lepas tu, sapa nak teman aku g fotostat??
Ya Allah.. memang sabar je lah aku..

haha!
lepas tu, text lah dgn sahabat..
diaorang pun nak pergi jugak.. huhu..
yg sorang tu dah nangis dah sbb very eager to go...
mungkin ada yg tak faham kan..
and dia cakap..
nak tuntut ilmu ni ada je ujiannya..
so, i'll ask her to hold on tears.. haha..
mata pun dah berkaca..
tapi kuatkan hati, pujuk hati..
Allah tu kan sweet..
dia saja nak test kita, suh kita ingat kat Dia and meminta pertolongan
kat Dia..
dan saya percaya..
bahawa..
Allah itu bersama orang-orang yang sabar!

sibuk jugak lah post wall kat fb tu..
macam-macam..
yang keluar dari mulut sy dan sahabat..
"cubalah kita pandai drive kan..."
asyik tu je..
ada lagi..
cuba boleh terbang kan..
woiiii.. merapu je keje nya!!

waa.. me type sambil makan chocs.. jelir lidah-

then.. sedang menanti jugak..
me cakap.. belum 8.30 lagi..
,asih ada peluang.. sabar je..
tengok sahabat pun mcm nak tlg, tp diaorg sendiri
menghadapi masalah yg sama!!
woah.. indahnya berukkhuwah..

tok..tok..tok..
bunyi pintu diketuk!
yes, abang balik dah!
terus tanya lagi tu, abang baru bukak kasut.
"pukul brapa?"
"balik nanti?"
angguk-angguk..
subhanallah.. bro, u r my savior. jelir lidah-
haha...
macam org cakap, berbunga-bunga hati..
trus inform kat sahabat..
tukar baju, then dalam keriangan, hampir lupa nak makan malam!
hampeh betul.. xdapat henti senyum.. :D

pastu mintak kunci kereta dgn ayah..
ayah tanya nak g mana..
tersasul-sasul eymah menjawab!
hadoh..hadoh! haha..
then, dpat lah jugak pergi fotostat pamplets td..
bawa rm7..
then, cashier ckp rm8!
perghhh... turun balik , g kereta tambah duit..
ujian..ujian.. tp dah dapat, senyum lagi.... hehe..
then, ambik sahabat2 kat rumah..
then, dalam perjalanan tu..
Ya Allah.. radio catz mainkan lagu carta Hati...
my favourite ! (rentak UP Firuz :) )
hehe.. macam hati ni betul-betul terhibur rasanya..
sahabat pun tahu eymah memang suka lagu tu..
kan ada post pasal carta hati.. :)
tu yang eymah cakap td, sabar tu menjanjikan yg lbh indah.. :)

terasa best sangat..
then, 3 minute lg nak start forum!
walaupun lambat sebenarnya..
tapi dah start tu..
rasa syukur tu Allah je yang tahu..
and, best la forum tu,
nanti eymah post kat next entry.. :) ok?


haa.. dari kisah ni la eymah dapat tingkatkan
kesabaran tu.. hee.. macam berterima kasih pulak dengan JKIM
yang anjurkan forum sebegini..
kat Bintulu pulak tu.. julung kali sesangat... !!
hehe.. thanks JKIM and mlng... :)
together we support dakwah and bring up Islam..


okay..okay.. cerita dah tamat! :)
so, hopefully dapat beri manfaat lah kan..
tak banyak tapi sikit pun cukup.. :)
afwan kalau ada tersilap.. minta diperbetulkan..
and then!
hari pogram tu..
hurrr... lagi menguji..
tapi eymah berpegang pada prinsip
"Allah itu kan sweet! "
haa.. tu yang buat eymah bercakap dgn hati sendiri
and try redakan diri sendiri..
and apa yang penting..
Sabar!

Assalamualaikum :)
peace no war!

Comments

Popular posts from this blog

Akhawat Hebat, Penyebar Manfaat :)

Dari Mata - Zill Qayyim

A tribute to Ohana Henshin 1.0