Posts

Showing posts from August, 2012

My First time doing charity for our love, Palestine!

Assalamualaikum :) assifun jiddan sebab lama dah tak update.. have no time to typing much.. :( and yet, tommorow is exam! stpm sem 1 trial.. okay, dun worry be happy .. aha!
a few weeks ago.. saya ada ternampak satu post dalam page Aqsa syarif.. and, saya sangat tertarik! --> Senangnya untuk menyumbang...

Ada satu formula yang boleh dicadangkan untuk guru - guru sekolah menggerakkan usaha membantu Palestin ini...

Macam ni.. biasanya purata bilangan pelajar / murid di sesebuah sekolah ( sesi pagi dan petang ) dalam lingkungan 2000 orang...
...

Kalau sebuah sekolah komited untuk turut menyumbang dalam projek misi Ramadhan - contohnya, sumbangan untuk kilang roti kedua di Gaza ( dalam leaflet dinyatakan RM5000 seunit ).. jadi kalau satu sekolah lancarkan projek menabung RM2.50 seorang untuk Palestin, dalam satu hari je dah boleh sponsor satu unit projek kilang roti tersebut ( RM2.50 x 2000 pelajar = RM5000 )... senang kan ?

Jom, gerakkan sekolah masing - masing untuk menaja proje…

Layakkah Kita untuk meraikan Aidil Fitri ?

Image
Assalamualaikum warahmatullah.. asiffun jiddan sebab lama tak update and in ramadhan pun tak update :'((( xpa.. di kesempatan yang ada, saya 2 in 1 kan :) Apa macam Ramadhan kali ini..? menyeronokkan atau menyeramkan atau menyedihkan atau lagi gempak..?
saya harap yang positif lah kan.. inshaAllah :)

Ramadhan..alhamdulillah sebab Allah dah bagi kita rasa sampai
di bulan Ramadhan kali ni.. dan dah syawal dah pun.. alhamdulillah :)
rasanya apa yang specialnya Ramadhan korang kali ini..?
saya, mungkin ada yg sgt special dan first time sy buat .. wah!  terujaaa..
apa tu..? eh, rahsia lah.. hanya Allah yang tahu .
dan harapnya pahala setiap amal yg kita buat tu
Allah berkati dan lipat ganda kan.. inshaAllah ameen!
3 fasa ramdhan dh pun berlalu.. sayu je rasa hati ni..
sebab pembuka dan penutup ramadhan xdpt diraikan dgn ibadah puasa terutamanya..
juga Qiamullail.. xpe, ada hikmah di sebaliknya
kalau kita bijak mengetahuinya ;)

so, apa yang kita dah buat..?
puasa, yup of course.. t…