Weekend Fun Series 2 ! ! !

Assalamualaikum!
Apa khabar iman anda?
yah...baca tak title atas tu! haha..
weekend fun series..
program khas untuk muslims girls..
best sangat siri yang kedua hari ni tadi..
memang happening giler.. :D
22 jan 2012

Venue kitaorang kat Taman Tumbina Bintulu..
pagi-pagi lagi tu! hihi..
Peserta tak lah ramai tapi ditambah dengan
kakak-kakak faci memang ramai! :)

Kami start program pukul 9.. sejukk.. hihi..
First.. macam biasalah kan.. taa'ruf (berkenalan)
Haa.. dah kenal-kenal, "pecahlaju" dulu la.. :P
takut-takut jugak ada yang xsempat breakfast kat rumah..

then, kami pergi ke....
Alam Kelebar (rama-rama)
Haa.. di situ lah bermula "fun" nya..
Games pertama iaitu telefon karat..
memang karat.. hehe..
tapi bagus dan salute sebab peserta
sabar, ada strategi dan mahir menghafal
tetapi masa tak begitu ditepati.. x apa.. bukan pertandingan sebenar pun kan...
hihi.. tapi okay la ada yang memang betul-betul
faham kenapa kami buat game tu.. :)
congratez!!!

next station is beside the roarrrrr ...
what is that?
Tiger lah.. hihi.. ade orang takuuutt.. :D
haha..
after visited the tiger, we continue to game 2...
it's bulatan ukkhuwah! ! !
woah.. what a nice game name.. :)
dalam game ni, setiap yg dlm bulatan tu xboleh pisahkan tangan mereka..
dan.. apabila baloon dilepaskan di tengah-tengah bulatan,
setiap ahli xboleh bagi baloon sentuh lantai... waa..
macam mana tu?
fun isn't it?? :D
xboleh lepaskan tangan sebab ikatan ukkhuwah yang
dijalinkan kerana Allah sangat susah untuk dipisahkan
dan mesti lah ada yang tak sanggup terputus dari ukkhuwah masing-masing!
dan.. bayangkan baloon tu..
pahala dan syurga!
siapa nak bagi baloon tu lepas?
mesti nak tangkap kan..
dan  juga mesti nak share dengan sahabat dalam ukkhuwah..
memang mereka seronok gilerr main bulatan ukkhuwah ni..

last station is actually..
at the reptilia.. ada buaya, ular, kura-kura.. :D
tapi disebabkan ramai orang lalu lalang...
kami pergi pulak station yg first tadi dekat kantin ..
haa..
dekat situ, kami ada diberi sedikit tazkirah..
berkenaan ukkhuwah lah jugak..
then, dia ada bercerita juga...
semua nampak fokus.. harapnya enjoy and understand :)

lastly..!!
lunch timeeee... :)
mee goreng yang sodapp.. hihi..
dan akhir sekali.. doa lah penamat pogram..
ditamatkan dengan
tasbih kifarah, surah al-asr dan juga doa rabitah <3
hihi.. memang enjoy la..
enjoy the way of muslim.. :)

a simple gifts from me..
and a piece of pamplets about ukkhuwah also.. :)
and a bookmark too! :D

datang dengan tangan kosong dan tak perlu bayar se sen pun..
tapi...........
baliknya ada banyk gifts!
inshaAllah dapat dimanfaatkan.. :)

umm.. pictures..
lom sampai lagi kat saya!
no worries, I'll update later ... :)

wallahualam..
wassalam~

Comments

Popular posts from this blog

Akhawat Hebat, Penyebar Manfaat :)

Dari Mata - Zill Qayyim

A tribute to Ohana Henshin 1.0