Count on You !

Assalamualaikum dan annyong! hihi..
asyik korea jak.. tak apa asal ada salam oke!
Hows imaan today..? now? -garukepalafikir-

count on you.. nak malay or english or korean? eh! ngada..
okaylah, campo-campo nak tak..? -winking-
Haa.. count on you.. lagu Bruno Mars kan..
tentang apa?
its all about friend..sahabat..chingu..
awak ada tak rakan? teman? kawan? sahabat?
mesti awak ada semua itu kan..? kalau tak ada saya akan rasa awak alien!
eh! tak ada lah gurau sahaja..


hmm.. bagi saya.. for me lah..
semua di atas tu ada bezanya.. percaya tak..?
teman.. hmm. siapa sahaja boleh jadi teman..
"boleh temankan saya ... jap.."
haa.. whoever can be.. semua boleh.. yang baru kenal pun boleh..
tapi.. kalau rakan..?  how?
rakan tu selalu menunjukkan.. "rakan sekerja, rakan sekolah, rakan sekuliah"
manusia yang sama kerja, sama sekolah, sama kuliah tu semua rakan lah..
tapi, lain cerita lah kalau yang suka sangat nak bermusuh tu..
-gelengkepala-
rakan pun still public kan..?

and how about 'kawan'.. ? kawan aku lah tu! -mana??-
yang tengah baca ni.. -senyumsokmo-
kawan.. yang kita dah kenal.. kita bergurau sesama..
makan bersama.. bergaduh kadang-kadang.. opps!!
haa. itu kelemahannnnya..
tapi kawan juga public but ada juga boleh jadi personal.. kan..?
kawan ada ramai.. kawan rapat sikit.. hihihih..
kawan..sayang kawan! -xdoideadah-

haa!!! macam mana pula dengan sahabat..?? chingu..??
hii.. in yang saya suka.. kawan ramai.. sangat..
but...sahabat hanya segelintir.. beberapa sahaja..
awak.. awak ada sahabat tak..?
sahabat tu memang diperlukan.. sebab..
because they help me remembering Allah!!
masyaAllah.. thank you Allah you gave me my sahabat.. :')
sahabat lah yang membantu saya berada di atas jalannya yang lurus..
now.. sekarang..
for me.. sahabat sangat diperlukan.. memang rugi kalau
seseorang tu tak mempunyai sahabat.
kalau belum, carilah InshaAllah akan jumpa -winking-

sahabat..
they share problems with trust ..
and they didn't betray me.. they help when i'm drown..
drown in jahilliyah..
they help me in learning to be a productive muslim..
together learning AlQuran and the tafseer..
and also remembering each others (tazkirah)..
and together share news about islam nowsday..
and together we enjoy the meals we brought..
sahabat.. lagiiiiii best kan.. -myvilagiiibest- eh!
kalau dgn ssahabat, rasa selesa.. tenang..
dan tak ragu-ragu nak share problems..
saling memahami.. tak pernah gaduh.. serius ni.. -jgntipu-
oh.. tak tahu lah apa 'sahabat' bagi awak kan..
sedangkan kita tahu sahabat Rasulullah tu memang hebat-hebat semuanya..
hii.. tak kan yang bawa kita pergi melepak, shopping, merokok tu kita
nak panggil sahabat! Oh.. you wrong!

ah.. tak tahulah..
apa-apa pun.. hehe.. saya deliver this post to my BFTJ..
huh?whats that..?
its..
"Best Friend Till Jannah"
u know that.. its not BFF.. i don't want it to be lasting..
but I want it to be in His Jannah.. full of happiness.. InshaAllah! :')
only sahabat sesuai jadi BFTJ.. :D
sahabat tu.. dia datang bila diperlukan..
tapi dia juga datang meraikan kegembiraan bersama!
sahabat tu.. ibarat adik beradik!
walau bergaduh sekalipun, tetap akan berbaik..
sahabat tu.. aah, saya sayang awak!
sahabat tu memahami kita..
sahabat adalah orang kedua tempat luahan hati
selepas Allah S.W.T. , itu saya lah..
sebab saya.. tak pernah share masalah saya with my parents..
no, sy berbeza dengan orang lain..
sahabat, kadang-kadang Allah jadikan dia orang tengah
sebagai pembakar semangat dan penawar kesedihan dan seteress..
hmm, tak perlu saya listkan semua,
anda pasti sudah mengagak apa seterusnya! kan? :)

okaylah.. ada orang komen post saya ni panjang!
mana ada.. post APG lagiiiiiiiiiii panjang.. hekhek..
okay.. tak lupa saya nak hadiahkan beberapa ayat osem..


"A friend cannot be considered as a friend unless he is test on three
ocassion in time, behind your back and after your death"

"When your heart is  breaking and your pain make you fall,
Remember just remember, 'Allah sees it all' "

"Persahabatan itu indah kerana wujudnya pengorbanan.
Maka jika kamu tidak pernah berkorban untuk yang bersahabat dengamu,
jangan kamu gelar dirimu sebagai sahabatnya"

"A friend in need is a friend indeed"

"Friends are like fire, too much of which burns,
while a little of it profits.. "

"True friends are single soul in differents bodies"


luv u fillah sahabat! :)
wassalam.. :')

Comments

  1. the one you said this post is too long
    are u refering ***disik? :p

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Akhawat Hebat, Penyebar Manfaat :)

Dari Mata - Zill Qayyim

A tribute to Ohana Henshin 1.0