There's meet, there's Apart !

Assalamualaikum dan seperti biasa, annyonghusayeo!
trying to cheer self up of course!
see the title above..? guess what..?
Hmm.. if we meet, one day will be apart..
betul kan..? Okay, part ini saya kurang (Y) suka*..
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan kan..
dan yang pasti berpisah atas kematian.. tapi saya tulis blog
ini bukanlah ada yang mati.. tetapi hanya berpisah..
there's so many of them leave..
leave with notice and leave without notice..
okay lah bagi yang leave with notice..
tapi yang pergi tanpa beritahu..??

Kalau sebelum ini.. ramai sahaja orang yang saya akrab dengannya,
meninggalkan saya... pindah la maksudnya.. dan saya juga sering ..
fever!!!
tetapi sekarang ni jarang dah..
dan.. sejak kebelakangan ni juga.. banyak perpisahan berlaku..
ohh.. skemanya ayat! BM..

okay.. ada something saya nak cakap.. hmm..
senior saya pernah cakap..
kalau kita berpisah dalam ukkhuwah, tak ke mana. eh!
aa.. betul lah tu..
percayalah, mana tahu suatu hari nanti ada pogram besar ke..
event wajib ke.. mana tahu Allah pertemukan kita kembali..
inshaAllah..
that's make me calm :)

Ah, sekejap! ambik tisu..
hmm..
paling sedeh tu bila berpisah dengan kawan la.. :'(
oh my.. apatah lagi itu sahabat kita kan..
yang sambung belajar .. yang pindah rumah..
or even orang yang paling kita suka, sayang.. eh.. jiwang pulak.. maaf!
pendek kata,sayataksukaberpisah.. huhu..
tapi apa boleh buat..? itu lah ujian untuk diri kan..?

dan.. err.. perempuan kan.. hatinya lembut selembut ______ jawab sendiri..
jangan cakap saya tak ada perasaan kalau hari tak hujan..
cuma mendung sahaja.. hihi..
tak nak hujan depan orang yang nak pergi jauh tu..
sebab tak nak dia sedeh! oh!
dalam hati ni, Allah sahaja yang tahu..
mungkin hampir hujan, tetapi awan itu masih mampu
menampung air yang disejat.. opps!

okay lah tak nak cakap banyak!
yang penting, setiap yang berlaku.. ada hikmahnya..
terpulang kepada kita untuk bijak melihat hikmahnya .. inshaAllah :)

I just remembering you.. that...
"... tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu
padahal itu baik bagimu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu
padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui,
sedang kamu tidak mengetahui"
-Al-Baqarah: 216-

hihi.. okay smile for everyone.. it's sunnah! :)
so, for those who apart from me ..
remember that I always pray for you and stay by your side
whenever you need me.. chewah! haha..
Assalamualaikum, peace!
*kalau ayat kurang betul, maaf.. sangatlah mengantuk -_-
 

~for ya~ 

 

Comments

Popular posts from this blog

Akhawat Hebat, Penyebar Manfaat :)

Dari Mata - Zill Qayyim

A tribute to Ohana Henshin 1.0